Skoči na glavno vsebino

Ob Dnevu Evrope, ki ga praznujemo 9. maja, smo na šoli pripravili prav poseben kulinarični dogodek. Posebno kosilo je popestrilo šolski vsakdan ter spodbudilo zanimanje za evropske vrednote in medkulturno razumevanje. Z njim smo želeli učencem na prijeten in okusen način približati raznoliko kulturno in kulinarično dediščino evropskih držav.

Na jedilniku so se znašle priljubljene jedi iz različnih koncev Evrope: piščančji zrezek na dunajski način (Avstrija), balkanski čevapčiči, pražen krompir po naše (Slovenija), grška solata in za konec še osvežujoč sladoled. Učenci so ob okusnem kosilu uživali v raznolikosti okusov, ki bogatijo evropski prostor, obenem pa skozi hrano spoznavali kulturne posebnosti bližnjih in bolj oddaljenih držav. Takšni dnevi krepijo zavedanje o pomenu sodelovanja, razumevanja in spoštovanja med evropskimi narodi.

Orodna vrstica za dostopnost