Skoči na glavno vsebino

21. 4. 2023 smo se v Sisku udeležili dvojezične slovesnosti ob 10. obletnici mednarodnega projekta Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice. Naša partnerska šola je OŠ Budaševo-Topolovac-Gušče. Nastopili so učenci iz slovenskih in hrvaških šol. Naša osmošolka Lucija Centner Žiger je s sodelovanjem partnerske šole (izbor besedila) izvedla monolog v hrvaškem jeziku z naslovom Znate li tko sam (ja)?

Lucija, iskrene čestitke!

 

Sledilo je književno srečanje s hrvaškima (Silvija Šesto, Kašmirj Huseinović) in slovenskima avtoricama (Majda Koren, Janja Vidmar). Za konec se je odvila okrogla miza z vsemi gosti na temo »Kako še bolj pritegniti najstnike k branju«.

Učenci z mentoricami smo se sprehodili skozi Sisak, preko razlage spoznavali kulturne znamenitosti. V mestnem muzeju smo si ogledali razstavo »Megafauna« in sodelovali na delavnici.

Partnerski šoli sta si izmenjali darila. Na fotografiji je knjižničarka OŠ Budaševo-Topolovac-Gušče Mirjana Čubaković in ravnatelj Bojan Mlaj.

Polni lepih vtisov smo se poslovili od svojih prijaznih gostiteljev in odpotovali proti Slovenji. Obljubili smo si, da se naslednje leto vidimo. Kje … pa naj  ostane skrivnost!

Dostopnost