Pevski zbori

Slavčki

Pri Slavčkih prepevajo najmlajši pevci naše šole, ki obiskujejo prvi in drugi razred. Srečujejo se enkrat tedensko pod vodstvom ge. mag. Diane Tavčar Ročenovič.

Otroški pevski zbor EPK

V okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 je Otroški pevski zbor naše šole pod vodstvom Majde Gorjup pridobil naziv “Otroški pevski zbor EPK” in izvedel koncert “Pesmi z vrtiljaka” z evropskimi ljudskimi pesmimi za otroški zbor ter uglasbenimi besedili slovenskih pesnikov. Raznovrstni glasbeni izraz evropskih ljudskih pesmi in sodobna literarno-glasbena ustvarjalnost slovenskih pesnikov in skladateljev nista prižgala veselih lučk samo na koncertnem vrtiljaku, ampak tudi v očeh poslušalcev. Tako je središče mesta še dodatno oživelo ob spremljavi ubranih glasov.

Svojo kvaliteto je Otroški pevski zbor OŠ bratov Polančičev že pred tem koncertom izkazoval na številnih nastopih in revijah. Kot edini otroški zbor je bil povabljen na prireditev ob 100-obletnici rojstva Radovana Gobca. Na Mednarodnem festivalu v Celju je leta 2002 izvajal novitete slovenskih skladateljev.

Zbor že vrsto let redno sodeluje v opernih predstavah SNG Maribor. Nazadnje so prepevali v La bohémeHrestaču, Pikovi dami, Wertherju, Tosci, itd.

V okviru projekta sodelujemo tudi z osnovno šolo iz Japonske, skupaj s katerim se bo zbor predstavil mariborskemu občinstvu, pripravljen pa je tudi na gostovanje v tujini.

Mladinski pevski zbor

Mladinski pevski zbor se ponaša z vrsto uspešnih, odmevnih nastopov in koncertov v šoli in izven nje pod vodstvom ge. Majde Gorjup. Že vrsto let aktivno sodelujemo s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor, kjer skupaj pripravljamo številne predstave (HrestačLa boheme, …).

Deški pevski zbor

V deškem zboru prepevajo fantje, kjer usvojijo različni pevski program. Nastopajo na prireditvah v okviru šole in izven nje, organizacija glasbenega tabora v obliki intenzivnih pevskih vaj.

Objave

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Dostopnost