Dobrodelni bazar

Sam namen, ki je bil prvo leto vezan na olašanje dostopa v šolo gibalno oviranim, kasneje na projekt pomoči otrokom s težavami v branju in pisanju (disleksijo). Namen Bazarja 2011 je bil posodobitev športnih površin, ki omogočajo Zdrav življenjski slog.

Izdelki na bazarju so v največji meri delo učiteljic šole, vse več pa sodelujejo tudi starši in drugi spretni rokodelci. Šola se v prednovoletnem času še posebej povezuje s sosedi in lokalno skupnostjo. Z velikim zanimanjem in veseljem se pripravi in izvedbi bazarja pridružijo tudi otroci. Pri tem imajo vedno zelo veliko idej.

Prvi praznični bazar na naši šoli se je zgodil decembra, leta 2004. Sprva je bil to projekt tima učiteljic 1. vzgojno izobraževalnega obdobja in je z leti prerastel v vsešolski dogodek.  Vanj so danes vključujejo učitelji, starši, otroci in mnogi prijatelji šole.

Od ideje do izvedbe je bilo prvo leto potrebno štiri mesece. Toda ideja je s seboj prinesla celoletno razvojno, ustvarjalno in sodelovalno delo mnogih. Tim učiteljic je bil postavljen na veliko preizkušnjo in izkazalo se je, da lahko tovrstna dejanja  ljudi v šoli in zunaj nje med seboj dodatno povežejo. Poseben dragulj prireditve je koncert, ki ga priredijo palčki (učenci šole) sami.

In kaj pravijo otroci? Pravijo, da so bazar pripravili palčki, ki se za nekaj dni preselijo v šolo s Piramide. Oni že vedo…

Objave 

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Dostopnost