Bili smo Polančiči

Uroš Mencinger

Uroš MencingerUčenec OŠ Antona Aškerca 1964–1972

Spomina na Polančičevo nimam! Ker nikoli nisem hodil nanjo. Hodil sem, namreč, na Aškerčevo!

Še danes mi ni jasno, kako so nam lahko to naredili. Še dobro, da se je zgodilo, ko smo bili že na gimnaziji. Sicer bi zagotovo na prvi strani Večera pisalo: »Demonstracije osnovnošolcev proti preimenovanju šole v Aškerčevi ulici.« Kako so nam lahko vzeli osnovno šolo? Za nas je bila to takrat – kraja! Sam še danes čutim tako. Tudi vi, sošolke in sošolci?

Več

bo hin 2019 4Sedmošolci sporočajo, da je vse v redu, da so pridni in da avtobus ne rabi priti ponje. No, mi smo ga kljub temu naročili, predviden prihod pa je med 17. in 18. uro. Točen čas prihoda bodo starši prejeli 30 mint pred prihodom po SMS sporočilu preko eAsistenta.  

bo hin 2019 3Sedmošolci so že čisto preklopili na bohinjski način življenja in razmišljanja ter komaj čakajo današnji izlet v korita Mostnice in v dolino Voje.

 


bo hin 2019 2Naši sedmošolci so po čudovitem tabornem večeru preživeli še eno (ne)mirno noč, ki se že nadaljuje v sončno jutro. Vabljeni k prebiranju utrinkov včerajšnjega dne.

bo hin 2019 1

Vabljeni k prebiranju prve številke tabornega časopisa sedmošolcev. Med vrsticami boste zagotovo zaznali odlično vzdušje na taborjenju.