Bili smo Polančiči

Belinda Škarica - Radulović

Belinda Škarica Radulović Učenka OŠ bratov Polančičev 1970–1978

V tistih osmih letih se je zgodilo vse, kar je lepo. Prvi šolski dan, učilnica z dišečimi jabolki, ki so nas pričakale na šolskih klopeh, velike, izpisane črke abecede, prijazen pozdrav »tovarišice« in ravnateljice. Šola se je takrat še imenovala po Antonu Aškercu, tam, kjer se danes nahaja avla, pa je stalo šolsko dvorišče. Vse glavne odmore smo preživeli na njem. Vedno smo se znali zabavati; priljubljene igre so bile tiste z elastiko, frnikolami, žogo. Nikoli ne bom pozabila kiparske razstave živali, ki so jih iz snega oblikovali učenci višjih razredov – spominjala je na JURASIC PARK, ki smo ga vsi občudovali.

Več

 DSF8289Končana so tekmovanja iz znanja logike. Šolskega tekmovanja se je udeležilo 122 učencev, ki so osvojili 65 bronastih priznanj.

V soboto, 20. 10. 2018, je bilo na OŠ Bojana Ilicha Maribor državno tekmovanje iz logike. Tekmovanja so se udeležili: sedmošolci Luka Schaubach, Filip Petić, Alica Miryam Gregorčič, Meta Podlesnik Marčič, Maruša Korošec, osmošolci Zala Bradač, Anamarija Ribič, Lara Kapun in Ivo Lobnik ter devetošolca Rok Schaubach in Taja Ekart. Srebrni priznanji sta osvojila Luka Schaubah in Taja Ekart, Alica Miryam Gregorčič pa je priznanje zgrešila za pol točke.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, še posebej dobitnikom priznanj in mentorici Mojci Gazvoda.