Bili smo Polančiči

Martina Rajšp

Martina RajšpUčenka OŠ bratov Polančičev 1976–1984

»Mi smo šola slavnih bratov, bratov dveh junakov ...«

… so prepevali učenci višjih razredov, ko smo tistega daljnega 1. septembra 1976 skupaj s starši vstopali skozi ogromna stara vrata z Aškerčeve ulice in se skrivali za maminimi krili v nekdanji telovadnici, danes učilnici petega razreda. Bilo je včeraj, ko nas je tovarišica Ada sprejela v svoje naročje in postala zame sinonim učiteljice z veliko začetnico. Moja Ada me je spremljala in me spremlja še danes – ostala je svetla zvezda, ki ji še sledim. Naučila nas je odprtosti, prijaznosti in strpnosti, kolegialnosti in pravičnosti. Torej vsega tistega, kar v današnjem svetu ni več vrlina.

Več

 DSF8289Končana so tekmovanja iz znanja logike. Šolskega tekmovanja se je udeležilo 122 učencev, ki so osvojili 65 bronastih priznanj.

V soboto, 20. 10. 2018, je bilo na OŠ Bojana Ilicha Maribor državno tekmovanje iz logike. Tekmovanja so se udeležili: sedmošolci Luka Schaubach, Filip Petić, Alica Miryam Gregorčič, Meta Podlesnik Marčič, Maruša Korošec, osmošolci Zala Bradač, Anamarija Ribič, Lara Kapun in Ivo Lobnik ter devetošolca Rok Schaubach in Taja Ekart. Srebrni priznanji sta osvojila Luka Schaubah in Taja Ekart, Alica Miryam Gregorčič pa je priznanje zgrešila za pol točke.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, še posebej dobitnikom priznanj in mentorici Mojci Gazvoda.