Bili smo Polančiči

Vasja Samec

Vasja SamecUčenec OŠ Antona Aškerca 1957–1963

Ne vem prav zagotovo, ali se smem danes sploh pohvaliti, da sem bil v prvi generaciji osemletke. Kar težko nam je bilo, takratnim 1. c-jevcem, saj smo se morali že po enem letu razbiti na več šol. Potem pa je osemletno osnovno šolstvo, na srečo, ostalo vse do »fantastičnega novodobja«.

Več

20190611 134912Mlajši dečki so po zmagi na občinskem zmagali še na področnem prvenstvu v nogometu, potem ko so v dveh razburljivih tekmah premagali učence OŠ Duplek šele po kazenskih strelih, v ponovitvi občinskega finala pa še vrstnike iz OŠ Prežihovega Voranca.

 

Prejeli so zlate medalje in pokal.

Ekipa: 

Veno Špička 6.a, Filip Petič 7.a, Filip Kac 6.a, Aleks Levec 6.b, Luka Schaubach 7.a, Miha Schaubach 6.a in Jan Jurgec 6.a.

 

V ponedeljek, 3.6.2019, je v Športnem parku Kodeljevo v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v akvatlonu, katerega so se udeležili trije naši učenci.

Izvrstno je tekmovala devetošolka Eva Feltrin Kosec, ki je osvojila drugo mesto in postala državna podprvakinja med starejšimi deklicami, med starejšimi dečki je Matija Kos Durjava zasedel 8. mesto, med najmlajšimi je tekmovala Neža Jarc in zasedla 37. mesto.

S temi izvrstnimi rezultati so učenci in učenke zaključili uspešno športno šolsko leto 2018/19.

ČESTITAMO VSEM!