Bili smo Polančiči

Irena Polak Fištravec

Irena Polak FistravecUčenka OŠ bratov Polančičev 1969–1977

V letih, ko se zavedaš, da sta čas in prostor res relativna, da je vse sedaj in zmeraj, da se vse na nek način ponavlja – še posebej v letih, ko si mama dveh osnovnošolk – je res nenavadno ozreti se in soočiti z leti, ko si sam drsal šolske klopi.

Več

V ponedeljek, 10. 12. 2018, je bila v Športnem centru Draš odigrana končnica občinskega prvenstva v nogometu za dečke letnika 2004. Med osem ekip, ki so si nastop priborile pred tednom dni z zmagami v skupinskem delu, se je uvrstila tudi naša šola.

V četrtfinalu so naši nogometaši premagali OŠ Slave Klavore, v polfinalu pa OŠ Franceta Prešerna. V finalu so se srečali z OŠ Draga Kobala. Rezultat na koncu tekme je bil 2:2 in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Naši fantje niso imeli sreče, kajti odločilen strel je končal v vratnici in zmage so se veselili nasprotniki. Obe ekipi sta se uvrstili na področno prvenstvo.

Najboljši strelec turnirja je bil naš igralec Ian Fingušt.Podelitev pokalov in medalj je popestril odlični igralec in kapetan NK Maribora,  Markos Tavares.

Ekipa: Rok Schaubach, Luka Schaubach, Miha Schaubach, Matic Hasanagić, Ian Figušt, Jan Letonja, Elmin Jukić in Jan Jurgec.

20181210 14055520181210 140938