Bili smo Polančiči

Oksana Pečeny

Oksana PečenyUčenka OŠ bratov Polančičev 1990–1998

Rodila sem se v prejšnjem tisočletju v ukrajinski prestolnici očetu violinistu in materi pianistki.

S petimi leti sem se zavezala violini, inštrumentu, ki je dandanes moj zvesti sopotnik na mojem popotovanju skozi življenje.

Več

V ponedeljek, 10. 12. 2018, je bila v Športnem centru Draš odigrana končnica občinskega prvenstva v nogometu za dečke letnika 2004. Med osem ekip, ki so si nastop priborile pred tednom dni z zmagami v skupinskem delu, se je uvrstila tudi naša šola.

V četrtfinalu so naši nogometaši premagali OŠ Slave Klavore, v polfinalu pa OŠ Franceta Prešerna. V finalu so se srečali z OŠ Draga Kobala. Rezultat na koncu tekme je bil 2:2 in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Naši fantje niso imeli sreče, kajti odločilen strel je končal v vratnici in zmage so se veselili nasprotniki. Obe ekipi sta se uvrstili na področno prvenstvo.

Najboljši strelec turnirja je bil naš igralec Ian Fingušt.Podelitev pokalov in medalj je popestril odlični igralec in kapetan NK Maribora,  Markos Tavares.

Ekipa: Rok Schaubach, Luka Schaubach, Miha Schaubach, Matic Hasanagić, Ian Figušt, Jan Letonja, Elmin Jukić in Jan Jurgec.

20181210 14055520181210 140938