Bili smo Polančiči

Darja Švajger

Darja ŠvajgerUčenka OŠ bratov Polančičev 1972 - 1980

Kot majhna in drobna deklica sem z veliko modro torbo na ramenih prvič prestopila šolski prag. Tako se je zame začela pustolovščina osnovnošolskih let.

Več

maticV zadnjem mesecu so se na šolskih športnih tekmovanjih naši učenci zelo izkazali. Zoja Gajer je dvakrat stala na stopničkah za zmagovalce. Prvič, ko je osvojila drugo mesto med mlajšimi deklicami v metu worteksa na področnem atletskem tekmovanju, ki je bilo izvedeno 7.5.2018 na atletskem stadionu Poljane. V četrtek, 17.5.2018, pa je bil v športnem parku Tabor izpeljan šolski kros, kjer je Zoja osvojila tretje mesto med mlajšimi deklicami. Na tem tekmovanju so se izkazali še naša prvošolka Eva Podvornik, njen brat Sven med četrtošolci, Eva Feltrin Kosec je bila odlična druga med osmošolkami, Matic Hasanagič pa je med dečki letnika 2004 celo zmagal.Počivali niso tudi naši mladi nogometaši. V petek, 4.5.2018, so v športni dvorani centra Draš odigrali štiri tekme predtekmovanja in trikrat zmagali ter enkrat izgubili, kar je bili dovolj za drugo mesto in uvrstitev v izločilne boje za občinskega prvaka. Ti so se odigrali v petek, 18.5.2018, na isti lokaciji. Po zmagah v četrfinalu in polfinalu so se v finalu srečali z OŠ Draga Kobala. Po rednem delu je bil rezultat 1:1, sledili so kazenski streli, kjer so imeli več sreče nasprotniki. Vseeno so se fantje veselili nasliva občinskih podprvakov, za kar so prejeli srebrne medalje in pokal. Uvrstili so se tudi na področno prvenstvo.

Ekipa: Filip Petič 6.a, Luka Schaubach 6.a, Veno Špička 5.a, Miha Schaubach 5.a, Patrik Sakelšek 7.b, Val Zupančič 7.a, Filip Kac 5.a in Elmin Jukić 7.b.

 

Vsem tekmovalcem čestitamo

 

zoja wortexzoja krosNogomet 2005evaeva sven