Bili smo Polančiči

Matjaž Latin

Matjaž LatinUčenec OŠ bratov Polančičev 1977–1985

Počutil sem se kot pravi frajer, ko sem z 18 kg in še ne sedmimi leti zakorakal v Osnovno šolo bratov Polančičev na svoj prvi šolski dan. Vrtec sem uspešno prestal in zelo sem bil ponosen, da sem že šolar. Odločil sem se, da se bom pridno učil, da bom, ko bom velik, zelo pameten. Takšno veselje v šoli se težko ponovi in res sem ga doživljal le še ob končanem pouku, petki pa so zelo kmalu postali moji najljubši dnevi. Zanimivo, ob nedeljah zvečer pa sem pogosto čutil, da se me loteva bolezen, čeprav sem se še moral odločiti, katera.

Več

 

20171219 153037 2Občinski prvaki v odbojki za šolsko leto 2017/2018

 

V oktobru, novembru in decembru 2017 je bilo odigranih večina šolskih športnih tekmovanj na občinskem in področnem nivoju v kategoriji starejših dečkov in deklic.

Prvi so na parket stopili naši košarkarji, ki pa so odigrali malce slabše in izgubili tekmi proti OŠ Bojana Ilicha kot tudi proti OŠ Franceta Prešerna. Tekmovanje so zaključili na mestih 8. – 12..


Ekipo so sestavljali: : Ian Fingušt 8.b, Rok Schaubach 8.b, Luka Schaubach 6.a, Filip Petič 6.a, Matic Hasanagič 8.b, Jan Letonja 8.a, Lev Špička 9.a, Anej Selak 9.a, Angel Lav Grahovac 9.a, Izak Arsenović 9.a, Val Zupančič 7.a, Tijan Juršič 7.a.


Odbojkarska ekipa starejših deklic je odigrala dva turnirja. Na prvem je premagala OŠ Slava Klavora, izgubila pa s OŠ Toneta Čufarja, na drugem turnirju pa so klonile proti OŠ Limbuš in proti OŠ Prežihovega Voranca. Tekmovanje so zaključile na mestih 7. – 9.

Ekipo so sestavljale: Emina Strelec 8.a, Neža Malek 8.a, Tara Ajlec Težak 8.a, Zala Dukarič 8.b, Eva Feltrin Kosec 8.a, Lilijana Černčič 9.a, Lina Feltrin Kosec 5.a in Pia Dobrovnik 8.b

20171121 143121

Odbojkarska ekipa deklet

 

  

 

 

Končalo se je tudi občinsko tekmovanje v nogometu. Naša ekipa starejših dečkov (čeprav so vsi mlajši) je na prvem turnirju, ki se je odvijal v Športnem centru Draš pod Pohorjem, odigrala tri tekme.  Dvakrat je zmagala in enkrat izgubila ter se uvrstila v četrtfinale. Tu je po dobri igri in vodstvu proti OŠ Draga Kobala v zaključku tekme prejela dva zadetka in zaključila s tekmovanjem z delitvijo mest 7. – in 8.

Ekipo so sestavljali: Ian Fingušt 8.b, Rok Schaubach 8.b, Luka Schaubach 6.a, Miha Schaubach 5.a, Filip Petič 6.a,Matic Hasanagič 8.b, Elmin Jukić 7.a in Jan Letonja 8.a.


Največ smo pričakovali od odbojkarske ekipe starejših dečkov, ki je pričakovanja tudi opravičila. Na turnirju za uvrstitev med najboljše tri v občini Maribor so gladko premagali OŠ Draga Kobala in OŠ borcev za severno mejo. Finalni turnir je bil odigran na OŠ Bojana Ilicha, kjer so se fantje še enkrat izkazali in zanesljivo premagali tako domačine kot tudi OŠ Prežihovega Voranca. Osvojili so naslov občinskih prvakov, za kar so prejeli zlate medalje in pokal.

Tekmovanje nadaljujejo na področnem prvenstvu, ki se bo odigralo januarja 2018.

Ekipa:   Fingušt Ian 8.b ,Rok Schaubach 8.b ,Luka Schaubach 6.a ,Miha Schaubach 5.a ,Matic Hasanagič 8.b ,Lev Špička 9.a, Anej Selak 9.a, Jan Letonja 8.a ,Filip Petič 6.a in Jaka Zupanc 9.a.
20171219 153116