Naša šola se je prijavila na akcijo »Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate«. Gre za veliko akcijo ozaveščanja in zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (OEEO) in odpadnih prenosnih baterij (OPBA). Na šoli bomo zbirali samo manjše odpadne aparate (vrtalnike, sušilce za lase, električne igrače, telefone, baterije, računalnike, sijalke ...), večje odpadne aparate pa boste lahko posamezniki odpeljali v zbirni center Gorenje Surovina na Lahovi ulici 40 v imenu naše šole. Akcija bo potekala od 8.10. do 25.10.2018 v sodelovanju s podjetjem ZEOS in Radiem City. Pri informatorju boste lahko oddajali OEEO in OPBA v ustrezne škatle.

Več o akciji si preberite na spletni povezavi: https://www.surovina.si/ni-debate-v-gorenje-surovino-dajte-stare-aparate-maribor

 

Bili smo Polančiči

Aglaja Falcieri

AglajaFalcieriUčenka OŠ bratov Polančičev 1983–1991

Danes, ko se dnevi vrstijo z vrtoglavo hitrostjo, ko nas vsakdanjik obvez potegne v svoj vrtinec, komaj še sledimo ustaljenim tirnicam izpolnjevanja potreb in dolžnosti. V brezglavem tekmovanju za dosego zastavljenih ciljev žal še prepogosto pozabimo na človeške vrednote in resnične potrebe, ki so hrana naše duše. Preprosto si ne vzamemo časa, da bi v naš urnik prioritet uvrstili tako dragocene trenutke človečnosti. Kot je že bilo zapisano:

Več