Naša šola se je prijavila na akcijo »Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate«. Gre za veliko akcijo ozaveščanja in zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (OEEO) in odpadnih prenosnih baterij (OPBA). Na šoli bomo zbirali samo manjše odpadne aparate (vrtalnike, sušilce za lase, električne igrače, telefone, baterije, računalnike, sijalke ...), večje odpadne aparate pa boste lahko posamezniki odpeljali v zbirni center Gorenje Surovina na Lahovi ulici 40 v imenu naše šole. Akcija bo potekala od 8.10. do 25.10.2018 v sodelovanju s podjetjem ZEOS in Radiem City. Pri informatorju boste lahko oddajali OEEO in OPBA v ustrezne škatle.

Več o akciji si preberite na spletni povezavi: https://www.surovina.si/ni-debate-v-gorenje-surovino-dajte-stare-aparate-maribor

 

Bili smo Polančiči

Irena Polak Fištravec

Irena Polak FistravecUčenka OŠ bratov Polančičev 1969–1977

V letih, ko se zavedaš, da sta čas in prostor res relativna, da je vse sedaj in zmeraj, da se vse na nek način ponavlja – še posebej v letih, ko si mama dveh osnovnošolk – je res nenavadno ozreti se in soočiti z leti, ko si sam drsal šolske klopi.

Več