Naša šola se je prijavila na akcijo »Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate«. Gre za veliko akcijo ozaveščanja in zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (OEEO) in odpadnih prenosnih baterij (OPBA). Na šoli bomo zbirali samo manjše odpadne aparate (vrtalnike, sušilce za lase, električne igrače, telefone, baterije, računalnike, sijalke ...), večje odpadne aparate pa boste lahko posamezniki odpeljali v zbirni center Gorenje Surovina na Lahovi ulici 40 v imenu naše šole. Akcija bo potekala od 8.10. do 25.10.2018 v sodelovanju s podjetjem ZEOS in Radiem City. Pri informatorju boste lahko oddajali OEEO in OPBA v ustrezne škatle.

Več o akciji si preberite na spletni povezavi: https://www.surovina.si/ni-debate-v-gorenje-surovino-dajte-stare-aparate-maribor

 

Bili smo Polančiči

Belinda Škarica - Radulović

Belinda Škarica Radulović Učenka OŠ bratov Polančičev 1970–1978

V tistih osmih letih se je zgodilo vse, kar je lepo. Prvi šolski dan, učilnica z dišečimi jabolki, ki so nas pričakale na šolskih klopeh, velike, izpisane črke abecede, prijazen pozdrav »tovarišice« in ravnateljice. Šola se je takrat še imenovala po Antonu Aškercu, tam, kjer se danes nahaja avla, pa je stalo šolsko dvorišče. Vse glavne odmore smo preživeli na njem. Vedno smo se znali zabavati; priljubljene igre so bile tiste z elastiko, frnikolami, žogo. Nikoli ne bom pozabila kiparske razstave živali, ki so jih iz snega oblikovali učenci višjih razredov – spominjala je na JURASIC PARK, ki smo ga vsi občudovali.

Več