V ponedeljek, 14. maja 2018, je potekalo že  52. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki so se predstavili z raziskovalnimi nalogami na 20 različnih področjih. Predstavitve nalog je potekala v Murski Soboti, na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. 

Na državno srečanje so se uvrstile 4 raziskovalne naloge in 3 inovacijski predlogi OŠ bratov Polančičev Maribor.

Na srečanju so bili z osvojenim srebrnim priznanjem najbolj uspešni Manca Komel z raziskovalno nalogo Vpliv valovne dolžine svetlobe na rast vrtne kreše pod mentorstvom Romane Tancer in inovacijski predlog Iva Lobnika in Vena Volerja Ponovna uporaba odsluženih elektronskih naprav za izdelavo učnega pripomočka pod mentorstvom Borisa Volariča. 

Inovacijska predloga, ki sta bila nagrajena z bronastim priznanjem: 
1. Jaka Zupanc in Matija Likar - Izdelava pametnega učnega pripomočka za okoljske meritve, mentor Boris Volarič.                             

2. Neža Malek in Nika Nađ - Onesnaženost s hrupom v šolskih prostorih, mentorja Romana Tancer in Boris Volarič

Raziskovalne naloge, ki so bile nagrajene z bronastim priznanjem:
1. Ana Kac in Anja Zeilhofer - Mobilni telefon kot merilni instrument pri pouku fizike, mentorica Romana Tancer
2. Veronika Ivačič - Žive naj vsi narodi!, mentorica Danica Gotlih
3. Tarja Zupančič Danko in Anja Kapun Horvat - Primerjava osnovnega znanja osmošolcev in gimnazijcev o forenziki in forenzika v različnih poklicih, mentorica Romana Tancer


Vsem udeležencem državnega srečanja in njihovim mentorjem iz srca čestitamo za izjemne dosežke in trud. 

Bili smo Polančiči

Belinda Škarica - Radulović

Belinda Škarica Radulović Učenka OŠ bratov Polančičev 1970–1978

V tistih osmih letih se je zgodilo vse, kar je lepo. Prvi šolski dan, učilnica z dišečimi jabolki, ki so nas pričakale na šolskih klopeh, velike, izpisane črke abecede, prijazen pozdrav »tovarišice« in ravnateljice. Šola se je takrat še imenovala po Antonu Aškercu, tam, kjer se danes nahaja avla, pa je stalo šolsko dvorišče. Vse glavne odmore smo preživeli na njem. Vedno smo se znali zabavati; priljubljene igre so bile tiste z elastiko, frnikolami, žogo. Nikoli ne bom pozabila kiparske razstave živali, ki so jih iz snega oblikovali učenci višjih razredov – spominjala je na JURASIC PARK, ki smo ga vsi občudovali.

Več