Naši učenci spet razveseljujejo z uspehi. Devetošolca Ana Kac in Matija Likar sta na državnem tekmovanju iz znanja angleščine, ki je potekalo 20. 3. 2018 na OŠ Pod goro v Slovenskih Konjicah, osvojila zlato priznanje. Čestitke učencema ter njuni mentorici Ani Perović.Ana in Matija
 

Njun dosežek je s srebrnim priznanjem na državnem tekmovanju dopolnila še Anja Zeilhofer. 

Območno tekmovanje je potekalo 18. 1. 2018 na OŠ Franca Rozmana Staneta Maribor. Območnega tekmovanja, s katerega so se Ana, Matija in Anja uvrstili na državno tekmovanje, se je sicer udeležilo kar šest naših devetošolcev. Srebrno priznanje so si na območnem tekmovanju prislužile še Daja Jöbstl, Hannah Horvat in Veronika Ivačič.

Bili smo Polančiči

Belinda Škarica - Radulović

Belinda Škarica Radulović Učenka OŠ bratov Polančičev 1970–1978

V tistih osmih letih se je zgodilo vse, kar je lepo. Prvi šolski dan, učilnica z dišečimi jabolki, ki so nas pričakale na šolskih klopeh, velike, izpisane črke abecede, prijazen pozdrav »tovarišice« in ravnateljice. Šola se je takrat še imenovala po Antonu Aškercu, tam, kjer se danes nahaja avla, pa je stalo šolsko dvorišče. Vse glavne odmore smo preživeli na njem. Vedno smo se znali zabavati; priljubljene igre so bile tiste z elastiko, frnikolami, žogo. Nikoli ne bom pozabila kiparske razstave živali, ki so jih iz snega oblikovali učenci višjih razredov – spominjala je na JURASIC PARK, ki smo ga vsi občudovali.

Več