Naši učenci spet razveseljujejo z uspehi. Devetošolca Ana Kac in Matija Likar sta na državnem tekmovanju iz znanja angleščine, ki je potekalo 20. 3. 2018 na OŠ Pod goro v Slovenskih Konjicah, osvojila zlato priznanje. Čestitke učencema ter njuni mentorici Ani Perović.Ana in Matija
 

Njun dosežek je s srebrnim priznanjem na državnem tekmovanju dopolnila še Anja Zeilhofer. 

Območno tekmovanje je potekalo 18. 1. 2018 na OŠ Franca Rozmana Staneta Maribor. Območnega tekmovanja, s katerega so se Ana, Matija in Anja uvrstili na državno tekmovanje, se je sicer udeležilo kar šest naših devetošolcev. Srebrno priznanje so si na območnem tekmovanju prislužile še Daja Jöbstl, Hannah Horvat in Veronika Ivačič.

Bili smo Polančiči

Zvezdana Bercko

Učenka OŠ bratov Polančičev 1968–1976

Tole pišem med krompirjevimi počitnicami. In še vedno se mi zdi smešno, da se tako imenujejo. Kot se mi zdi tudi nepojmljivo, da imajo otroci, komaj sploh dobro začnejo šolsko leto, že počitnice! Mi smo morali na ene in edine, če seveda ne štejem poletnih, čakati do srede januarja. In še marsičesa, kar je danes samo po sebi umevno, takrat ni bilo, bilo pa je kup drugih reči, ki se danes (tudi meni) zdijo smešne, trapaste ali poneumljajoče.

Več