Bili smo Polančiči

Martina Rajšp

Martina RajšpUčenka OŠ bratov Polančičev 1976–1984

»Mi smo šola slavnih bratov, bratov dveh junakov ...«

… so prepevali učenci višjih razredov, ko smo tistega daljnega 1. septembra 1976 skupaj s starši vstopali skozi ogromna stara vrata z Aškerčeve ulice in se skrivali za maminimi krili v nekdanji telovadnici, danes učilnici petega razreda. Bilo je včeraj, ko nas je tovarišica Ada sprejela v svoje naročje in postala zame sinonim učiteljice z veliko začetnico. Moja Ada me je spremljala in me spremlja še danes – ostala je svetla zvezda, ki ji še sledim. Naučila nas je odprtosti, prijaznosti in strpnosti, kolegialnosti in pravičnosti. Torej vsega tistega, kar v današnjem svetu ni več vrlina.

Več

Šolsi TV studioŠolska televizija je začela s svojim delom leta 1996, ko smo v drugem nadstropju uredili prvi šolski tv studio. Naši snemalci, montažerji in novinarji so dokumentirali dejavnosti učencev in učiteljev in to objavili v mesečnih kronikah. Oddelčne skupnosti so si jih ogledale v času razredne ure v svojih učilnicah.

Posneli smo tudi nekaj izobraževalnih filmov. Najuspešnejši je bil video spot Sporočilo v steklenici, s katerim smo sodelovali na mednarodnem natečaju. Video spot je bil prikazan na ministrski konferenci o alkoholu in mladih, 19. februarja 2001 v Stockholmu.

Z uveljavitvijo interneta smo prenehali z objavljanjem kronik, saj je šola pričela predstavljati svojo dejavnost na internetu. Tako smo svoje video prispevke pričeli predstavljati na spletni strani. S prenovljeno spletno stranjo, pa aktualne video vsebine predstavljamo na našem You Tube kanalu.