Bili smo Polančiči

Martina Rajšp

Martina RajšpUčenka OŠ bratov Polančičev 1976–1984

»Mi smo šola slavnih bratov, bratov dveh junakov ...«

… so prepevali učenci višjih razredov, ko smo tistega daljnega 1. septembra 1976 skupaj s starši vstopali skozi ogromna stara vrata z Aškerčeve ulice in se skrivali za maminimi krili v nekdanji telovadnici, danes učilnici petega razreda. Bilo je včeraj, ko nas je tovarišica Ada sprejela v svoje naročje in postala zame sinonim učiteljice z veliko začetnico. Moja Ada me je spremljala in me spremlja še danes – ostala je svetla zvezda, ki ji še sledim. Naučila nas je odprtosti, prijaznosti in strpnosti, kolegialnosti in pravičnosti. Torej vsega tistega, kar v današnjem svetu ni več vrlina.

Več

Predpočitniške dneve smo preživeli v prijateljskem druženju. V okviru projekta gradimo prijateljstvo smo organizirali prijateljske delavnice.

Tako so tretješolci in devetošolci gradili egipčanske hiše. Drugošolci in osmošolci pa so svojo ustvarjalnost posvetili sedemdesetletnici naše šole. Kreirali so šolo prihodnosti in ustvarili model. Prvošolci in sedmošolci pa so izdelali prometna sredstva s katerimi se bodo učenci vozili v šolo prihodnosti. Vač o tem v video posnetku in foto galeriji.