Bili smo Polančiči

Belinda Škarica - Radulović

Belinda Škarica Radulović Učenka OŠ bratov Polančičev 1970–1978

V tistih osmih letih se je zgodilo vse, kar je lepo. Prvi šolski dan, učilnica z dišečimi jabolki, ki so nas pričakale na šolskih klopeh, velike, izpisane črke abecede, prijazen pozdrav »tovarišice« in ravnateljice. Šola se je takrat še imenovala po Antonu Aškercu, tam, kjer se danes nahaja avla, pa je stalo šolsko dvorišče. Vse glavne odmore smo preživeli na njem. Vedno smo se znali zabavati; priljubljene igre so bile tiste z elastiko, frnikolami, žogo. Nikoli ne bom pozabila kiparske razstave živali, ki so jih iz snega oblikovali učenci višjih razredov – spominjala je na JURASIC PARK, ki smo ga vsi občudovali.

Več

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Označevanje alergenov: Pri vsakem živilu / jedi je v oklepaju navedena zaporedna številka alergena, ki se nahaja v tabeli z alergeni na oglasni deski v šolski jedilnici.

Poleg sadja, ki je napisano na jedilniku in ga učenci prejmejo ob obroku, je različno sadje na razpolago še v šolski jedilnici v košari in je učencem na razpolago vsak dan.

Brezplačno sadje in zelenjavo, učenci prejmejo tudi v sklopu projekta Shema šolskega sadja in zelenjave (SŠSZ).

V jedeh, ki so označene z zvezdico(*), je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
        

 

DOBER TEK!