Bili smo Polančiči

Uroš Mencinger

Uroš MencingerUčenec OŠ Antona Aškerca 1964–1972

Spomina na Polančičevo nimam! Ker nikoli nisem hodil nanjo. Hodil sem, namreč, na Aškerčevo!

Še danes mi ni jasno, kako so nam lahko to naredili. Še dobro, da se je zgodilo, ko smo bili že na gimnaziji. Sicer bi zagotovo na prvi strani Večera pisalo: »Demonstracije osnovnošolcev proti preimenovanju šole v Aškerčevi ulici.« Kako so nam lahko vzeli osnovno šolo? Za nas je bila to takrat – kraja! Sam še danes čutim tako. Tudi vi, sošolke in sošolci?

Več

V soboto, 7. decembra 2013, je na Osnovni šoli bratov Polančičev Maribor potekal dobrodelni bazar. Ves izkupiček od bazarja je namenjen za pomoč socialno ogroženim otrokom naše šole.
Na bazarju so obiskovalci prispevali prostovoljne prispevke za ročno izdelane igrače iz naravnih materialov, ki so jih izdelale naše učiteljice, za novoletne okraske in voščilnice, za številne izdelke iz flisa in lesa, za stare knjige, dobrote iz babičine skrinje … Zadišalo je v šolski kuhinji. Izdelke so prispevali tudi učenci in starši. Obiskovalci so lahko izdelovali novoletne okraske v ustvarjalni delavnici.

Učenci so naše druženje popestrili z nastopi šolskih pevskih zborov in mladih glasbenikov. Pridružila se nam je tudi skupina otrok iz Vrtca Borisa Pečeta.

Več fotografij si lahko ogledate v naši foto galeriji.

V šolski čitalnici so otroci lahko prisluhnili pravljicam.

Zelo ponosni pa smo bili na naše palčke, ki so vabili v palčkovo deželo in na cekinolov. O našem bazarju so poročali na Radiu Maribor in v sklopu zaključka oddaje Infodrom.